Bryggeri Rosenhill

Lagra på ekfat

By in Bryggning, Utrustning 0

Lagra på ekfat

5L fat amerikansk ek

5L fat amerikansk ek

Idag blir det bryggning av en Rosenhill Imperial Stout som sedan skall lagras på ett 5L ekfat (amerikansk mellansrostat) som jag fick av min barn i födelsedagspresent. Tunnan kommer från den svenska tunnbyggaren Johan Thorslund på Thorslundskagge.

Jag hade preparerat tunnan innan genom att lagra lätt saltat vatten i den i ett dygn (för att mjuka ned de rostade tonerna) samt sedan haft sprit (Jeltsin vodka) i den i ca 1 vecka. Hoppas att detta gör tricket och att den är ren och finn till ölen kommer på plats.

Då tunnan inte rymde mer än 5L gjorde jag för dagen en 10L bryggning där jag använde mitt korta maltrör. En riktigt bra sak när man känner att man vill testa lite och kanske då känner att 20L blir för mycket.

 

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *