Bryggeri Rosenhill

Ett besök i Köpenhamns ölkultur

By in Okategoriserade, Ölprovning 0

Ett besök i Köpenhamns ölkultur

Mikkeller Bar

Mikkeller Bar

När man var i Köpenhamn och dessutom i ölets tecken (läs inlägg om Beer Brewing Basics) så var man ju tvungen att se vad ölkulturen i staden kunder erbjuda. Det blev först ett besök på Mikkeller Bar Vesterbro och några öl som var lättdruckna (Vesterbro Pils och Vesterbrown ale). Det var ett mindre ställe med enklare tilltugg såsom lite korv, chips m.m. ett bra ställe att stanna till och bara ”ta en öl”.

Efter ett tag kändes det som det var dags att gå vidare och kombinera mat och öl. Det föll då på Warpigs som är en ölkrog som är ett samarbete mellan Mikkeller och 3 Floyds som ligger i Köpenhamns gamla slaktdistrikt. Här fick man ställa sig i kön och ta sin ugnsform/bricka och beställa ur kött menyn och side dish som sedan placerades direkt på brickan. Det blev här Beef Ribs och en Classic Potato Salad. När det sedan var dags för en öl så frågade jag vad som kunde ”passa” och fick till svar att en Big Drunk Baby skulle sitta fint till köttet (en öl från Warpigs egna bryggeri). Den satt där den skulle och kanske inte så konstigt när det var en mycket välhumlad Imperial IPA på 9% som smakade ”mumma”! Då den slunkit ner kändes det som det fanns möjlighet att pröva något annat och denna gång blev det en Warpigs Lazurite IPA och även denna bra humlad. Efter även två öl här kändes det som det fanns möjlighet till ytterligare något besök och det var fram med telefonen och söka på nästa närmsta brewpub.

2015-11-23 18.58.45-2

Dagens ölutbud på Warpigs

Warpigs

Warpigs

Warpigs matbricka

Warpigs matbricka

Det blev här ett litet mindre ställe som hette Fermentoren här träffade jag några hembryggare (varav en stod i baren) så det blev test av både danska och svenska mikrobryggerier.

En trevlig kväll som avslutades med många nya idéer kring hembryggning (och en möjlighet att köpa begagnade cornelius fat till bra pris), men det var dags att ta sig tillbaks till hotellet för en ny dag i skolbänken (och mera öl).

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *